la-Vaslui.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii vasluienilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Acțiune împotriva Guvernului și a companiei Chevron depusă la Curtea de Apel București

Avocatul Valentin Achimoiu a depus miercuri, la Curtea de Apel București, o acțiune prin care solicită suspendarea activităților de explorare și exploatare a gazelor de șist la Pungești.

Prefectul de Vaslui cere controale pentru urmărirea stadiului salubrizării apelor

Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, a solicitat constituirea unor comisii care să verifice în următoarele două luni modul în care au au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari, din județul Vaslui. 

Sonda de explorare a companiei Chevron, ridicată pe poziție pe perimetrul din Pungești

Pe perimetrul din localitatea vasluiană Siliștea, comuna Pungești, a fost ridicată pe poziție, joi, prima sondă de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.

Chevron a angajat 32 de locuitori din Pungești

Chevron Romania Exploration & Production a organizat, marți, Ziua Porților Deschise pentru presă, la șantierul din localitatea Siliștea comuna Pungești, ocazie cu care reprezentanții companiei americane au anunțat că activitățile de explorare se desfășoară în prezent fără incidente, iar printre lucrătorii angajați se numără și 32 de persoane din Pungești.

Chevron, gata să demareze explorarea gazelor de șist în România, în pofida protestelor

Grupul petrolier american Chevron intenționează să înceapă 'în două-trei săptămâni' lucrările pentru explorarea gazelor de șist în România, a declarat, marți, pentru AFP, unul dintre directorii companiei, aflat în vizită în zona în care ar urma să fie executate lucrările și unde sute de persoane se opun acestui proiect.

Rezervația Naturală Movila lui Burcel

Un loc aparte a cărui istorie este demnă de un scenariu de film, dealul botezat de localnici Movila lui Burcel reprezintă o rezervație naturală de un deosebit interes botanic, grație speciilor floristice rare întâlnite aici. Multă lume tranzitează Drumul Național (DN) 24 Iași - Vaslui, însă puțini sunt cei care știu că trec pe lângă acest loc pitoresc care merită vizitat.

Biserica domnească "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul"

Biserica domnească "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul", aflată astăzi în centrul orașului Vaslui, este o ctitorie a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare (1457-1504), ridicată în anul 1490.

Catedrala și Ansamblul Episcopal Huși

Ansamblul arhitectural al Episcopiei Hușilor, constituit din Catedrala cu hramul "Sfinții Apostoli Petru si Pavel", Palatul episcopal, Turnul clopotniță, chiliile și zidul de incintă, a fost construit în etape diferite, în stilurile baroc și neoclasic.

Muzeul Județean ''Ștefan cel Mare'' Vaslui

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, Muzeul Județean ''Ștefan cel Mare'' este principalul muzeu din municipiul Vaslui.

Județul Vaslui: scurt istoric

Cercetările arheologice efectuate în perimetrul actual al județului Vaslui au scos la iveală numeroase vestigii materiale paleolitice (Mălușteni, Arsura, Curteni, Huși ș.a.), neolitice (Vaslui, Poienești, Curteni, Coșești, Igești ș.a.) și din Epoca bronzului (Tojmești, Ghermănești, Bârlad, Zăpodeni ș.a.). Epoca fierului este bine ilustrată prin descoperirile de la Trestiana, Zăpodeni, Vaslui, Arsura, Bârzești, Oltenești, Mărășeni.

Sportul vasluian - istorie și performanță

În anul 1889, la Bârlad, a luat ființă Societatea de Gimnastică și Tragere la semn, iar în decembrie 1912 Gheorghe S. Papoiu realiza cu planorul primele zboruri din țara noastră cu decolare și aterizare pe zăpadă. Totul s-a desfășurat pe un teren din apropierea orașului Bârlad. Papoiu este totodată unul dintre cei care au pus bazele Școlii de zbor fără motor din București.

Vaslui - frumusețile care se pierd

Păstrător al unor inestimabile comori din trecut, Vasluiul moare câte puțin în fiecare zi. Sub ochii celor care nu găsesc niciodată suficienți bani pentru cultură, zeci de monumente vechi, clădiri încărcate de istorie, se macină din cauza trecerii timpului, ucigând spiritul frumos al acestor locuri.

Municipiul Huși

Municipiul Huși este situat la 45 km distanță de municipiul Vaslui, în Depresiunea Huși, la 70-120 m altitudine, într-un amfiteatru natural acoperit de vii și livezi. Localitatea, a treia ca mărime din județul Vaslui, are, potrivit recensământului populației și al locuințelor din 2011, 26.266 de locuitori. 

Județul Vaslui - Prezentare

Județul Vaslui este localizat în partea de Est a țării, regiunea Nord-Est, parte a provinciei istorice Moldova. Din 2002, județul face parte din Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Suprafața județului reprezintă 2,2% din suprafața României.

Vălăretul - obicei străvechi, păstrat cu sfințenie în Vaslui

Județul Vaslui este apreciat pentru bogăția și varietatea obiceiurilor de sărbătorile de iarnă, în toate localitățile, mai ales în cele rurale, interpretându-se colinde, plugușoare și teatru popular în diverse variante.

Vaslui - județul în care umorul e la el acasă

"Grea e viața, măi bădie,/ Pretutindeni sărăcie,/ Birurile se țin scai.../ Ai... n-ai... dai!/ Biet românul, ca un câine,/ Fuge, fuge dup-o pâine,/ Vai de mama lui de trai.../ Ai... n-ai... dai!" Deși par scrise în zilele noastre de vreun cetățean necăjit din pricina taxelor și impozitelor prea mari, versurile au o vârstă venerabilă.

Mănăstirile și bisericile de lemn - oază de spiritualitate pentru vasluieni

Bisericile și mănăstirile din județul Vaslui reprezintă un veritabil tezaur al acestor locuri și se pot înscrie în galeria națională de monumente prețioase.

Vaslui - județul lui Ștefan cel Mare

Istoria județului Vaslui e indestructibil legată de personalitatea marelui voievod Ștefan cel Mare. Chiar dacă ne gândim tot mai puțin la istorie, chiar dacă ignorăm lucrurile mărețe ce ne înconjoară și nu ne mai preocupă personalitățile marcante ale neamului, pe Ștefan cel Mare e greu ca poporul să-l uite.

Primăria Vaslui vrea să facă din vechile Curți Domnești un punct de atracție pentru turiști

Primăria Vaslui are în derulare un amplu proiect de reabilitare și includere într-un circuit turistic a Sitului Arheologic Curțile Domnești, cu finanțare europeană care a fost accesată de Parohia Sf. Ioan.

Nan by Danina Line - un brand născut la Vaslui din dragostea pentru copii și pasiunea pentru confecții

Județul Vaslui este recunoscut pentru tradiția în domeniul industriei ușoare. Fabricile de confecții, odinioară profitabile, s-au închis rând pe rând ori și-au restrâns activitatea. Din ele s-au născut altele noi, dar pentru cele mai multe este greu să reziste pe o piață sufocată de produse de import, mult mai ieftine și de calitate discutabilă.

'Deliciosul de Vaslui' și 'Moldova în bucate' - două branduri care au trecut granițele județului

Activitatea economică în județul Vaslui, după 1989, a cunoscut un regres semnificativ.

Busuioaca de Bohotin și Zghihara de Huși - o mândrie pentru locuitorii orașului dintre vii

Localitatea Huși este atestată documentar la sfârșitul secolului al XV-lea, în anul 1494.

Circa 38% dintre asociații / acționarii firmelor active din județul Vaslui au până în 39 de ani

Aproximativ 38% dintre asociații/acționarii persoanelor juridice active în județul Vaslui au până în 39 de ani, iar 37,16% dintre aceștia sunt femei, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Aproape 70% dintre primăriile vasluiene nu au asigurată paza

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a atras atenția, luni, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, asupra faptului că majoritatea comunelor din județ nu au asigurată paza, primarii invocând lipsa fondurilor.

Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, a fost instalat în funcție

Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, a fost instalat, miercuri, în funcție, în cadrul unei ceremonii oficiate de subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Florea Oprea.

Guvernul a decis miercuri numirea unui nou prefect la Vaslui și a altor subprefecți în cinci județe

Guvernul a decis în ședința de miercuri înlocuirea din funcție a prefectului de Vaslui și a subprefecților din Botoșani, Buzău, Satu-Mare, Suceava și Timiș, au precizat surse guvernamentale

CJ Vaslui a respins o cerere Chevron de amplasare a unei a cincea sonde de explorare a gazelor de șist

Consiliul Județean Vaslui a respins o cerere a companiei americane Chevon de a amplasa în comuna Dodești a cincea sondă de explorare a gazelor de șist din județ, motivul fiind faptul că primăria comunei respective nu a eliberat un aviz favorabil care să permită emiterea certificatului de urbanism.

Deputatul PSD Ana Birchall susține declararea județului Vaslui drept zonă defavorizată

Deputatul PSD Ana Birchall susține declararea județului Vaslui drept zonă defavorizată și a subliniat marți, în plenul Camerei Deputaților, necesitatea de a identifica soluții financiare care pot scădea povara fiscală pe afacerile din acest județ.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

MIHALACHI VASILE, vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, BUTNARU LIVIU, director al Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române, VIERIU VASILE, director executiv adjunct în cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Vaslui, ROPOTĂ DĂNUȚ, referent în cadrul Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați

MARIAN SERGIU, subprefect al Județului Vaslui și vicepreședinte al Comisiei județene de fond funciar Vaslui, la data faptelor, CUPȘAN CĂTĂLIN-VASILE, secretar al Instituției Prefectului județului Vaslui și secretar al Comisiei județene de fond funciar Vaslui, la data faptelor, LUCA GABRIELA (fostă STAN), membru al Comisiei județene de fond funciar Vaslui, MARIAN VASILE-MARIUS (fratele lui Marian Sergiu), administrator al SC COMERCIAL MARIAN SRL HUȘI

Deputatul PSD Toader Dima, declarat incompatibil de ANI.

Deputatul PSD Toader Dima a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce acesta ocupat, în perioada 20 decembrie 2012 - 14 martie 2013, și funcția de administrator al SC "Ecoplant" SRL.

Parlamentarii și-au primit mandatele de la președintele Biroului Electoral Județean.

Parlamentarii vasluieni au primit vineri, în prezența prefectului județului, Radu Renga, mandatele eliberate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, în urma alegerilor de la 9 decembrie.


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |    la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015